GD ifrågasätts efter tweet om rasism

FÖRSÄKRINGSKASSAN2014-02-28

Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson kräver att Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson sparkas. Eliasson hade twittrat ”jag kräks!” efter att ha sett Jimmie Åkesson i en tevedebatt.

Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson väcker uppmärksamhet med sin kommentar på Twitter efter gårdagens SVT Debatt, där SD-ledaren Jimmie Åkesson deltog. ”Normalt håller jag mig till socförsäkringen. Men J Åkesson i debatt gör att jag kräks!”, skrev han på sitt Twitterkonto.

Jimmie Åkesson svarade själv med en tweet: ”Det är helt oacceptabelt att en GD uttrycker sig som Dan Eliasson. Han måste givetvis sparkas.” Han framhåller att Dan Eliassons tweets läggs ut på Försäkringskassans hemsida.

I en intervju med TT försvarar Dan Eliasson sin nätkommentar. Han säger att han reagerade på Jimmie Åkessons beskrivning av starka motsättningar mellan svenskar och invandrare under uppväxten i Sölvesborg.

På frågan om det är förenligt med svensk myndighetstradition att uttrycka sig som han gjorde svarar Dan Eliasson att han beskrev sin upplevelse. ”Det finns säkert de som tycker att det är uppseendeväckande och de som tycker att det är rätt och riktigt.”

Jimmie Åkesson ”får väl ha vilka synpunkter han vill på mig”, säger han till TT apropå avgångskravet.

Dan Eliasson försvarar sig också i ett nytt inlägg på Twitter: ”En del tycker att GD ska vara tyst. Passar inte mig. Hatar rasism!”

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA