Halv miljard ger Teracom andrum

ARBETSRO2003-06-27
I slutet av maj kom beskedet att bolaget Teracom får ett kapitaltillskott på 500 miljoner kronor av staten. Personalen på Teracom är hårt prövad och har levt under stor osäkerhet de senaste åren. och ännu är man inte helt igenom den nedskärningsprocess som beslöts i början av året.

Teracoms huvuduppgift är att distribuera radio- och TV-program till svenska folket. Som ägare av infrastrukturen till dessa överföringar har bolaget en viktig uppgift i samhället.
Med ett kapitaltillskott på högst 500 miljoner kronor kan bolaget, enligt regeringen, dra full nytta av gjorda investeringar och på sikt bli ett lönsamt bolag.

– Beskedet är en lättnad, men vi får inte slå oss till ro med detta, mycket av problemen kvarstår. Nu gäller det att ledningen använder pengarna långsiktigt. Det har varit för mycket av kvartalsekonomi hittills, anser avdelningsordförande John-Olof Blomkvist.
Tre borgerliga partier (m, fp och kd) gick emot riksdagsbeslutet, bland annat med motiveringen att stödet skulle strida mot EU-rätten.

Det rör sig dock om ett lån, som ska betalas tillbaka. Enligt John-Olof Blomkvist hade Teracom inte överlevt utan detta tillskott.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.