Hårt tryck på SiS behandlingshem

SIS2016-09-06

Trycket på Statens institutionsstyrelses, SiS, ungdomshem och LVM-hem är fortsatt högt. Trots att SiS ökat antalet platser i snabb takt är det enligt ett pressmeddelande just nu fullt på institutionerna.

SiS har utökat antalet platser inom ungdomsvården med fler än 100 bara det senaste året. Men den extremt höga efterfrågan från socialtjänsten i landets kommuner fortsätter och det skapar köer. För tillfället är det även fullt inom missbruksvården.

”Våra medarbetare anstränger sig till det yttersta för att få fram platser. Vår ambition är att snabbt lösa varje förfrågan från socialtjänsten”, skriver SiS kommunikationsdirektör Christer Pedersen i pressmeddelandet.

Enligt SiS är det viktigt att socialtjänsten skriver ut de ungdomar som inte har behov av att vara på en låst SiS-avdelning. Om ungdomarna kan flyttas vidare till öppen behandling på HVB-hem frigör det platser inom SiS ungdomsvård.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.