Hårt tryck på SiS behandlingshem

SIS2016-09-06
Trycket på Statens institutionsstyrelses, SiS, ungdomshem och LVM-hem är fortsatt högt. Trots att SiS ökat antalet platser i snabb takt är det enligt ett pressmeddelande just nu fullt på institutionerna.

SiS har utökat antalet platser inom ungdomsvården med fler än 100 bara det senaste året. Men den extremt höga efterfrågan från socialtjänsten i landets kommuner fortsätter och det skapar köer. För tillfället är det även fullt inom missbruksvården.

”Våra medarbetare anstränger sig till det yttersta för att få fram platser. Vår ambition är att snabbt lösa varje förfrågan från socialtjänsten”, skriver SiS kommunikationsdirektör Christer Pedersen i pressmeddelandet.

Enligt SiS är det viktigt att socialtjänsten skriver ut de ungdomar som inte har behov av att vara på en låst SiS-avdelning. Om ungdomarna kan flyttas vidare till öppen behandling på HVB-hem frigör det platser inom SiS ungdomsvård.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.