Hinder ska göra Rosenbad säkrare

REGERINGSKANSLIET2012-03-19
Trafiken runt regeringskansliet i Stockholm begränsas av säkerhetsskäl. Fysiska hinder ska stoppa fordon från att kunna forcera sig fram till Rosenbad.

Regeringsbyggnader kan vara terroristers mål. Det visar Anders Behring Breiviks bombdåd i Oslo.

I november beslutade regeringen att låta stärka skyddet runt Rosenbad och statsministerresidenset Sagerska huset i Stockholm. Sedan dess har Statens fastighetsverk utrett frågan i samarbete med Säpo och Regeringskansliets säkerhetsenhet.

Verket föreslår avspärrningar på sex platser runt Rosenbadsparken, på Drottninggatan och Strömgatan. Det ska bli omöjligt att med fordon forcera sig fram till Rosenbad och Sagerska huset.

De nya skydden kan stå färdiga inom sex till åtta månader, tror Statens fastighetsverk, om bygglov och övriga myndighetstillstånd hanteras snabbt. Kostnaden beräknas bli 18,5 miljoner kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Ulf Andersson (ej verifierad) tors, 06/21/2012 - 17:41
18,5 miljoner för att sätta upp betongklumpar mitt i gatan??? Har ni blivit skvatt galna i mitt gamla hemland? Känner jag en liten doft av korrumption?
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.