Högskola ber personalen om ursäkt

HÖGSKOLAN2019-05-14
En arbetsmiljöutredning visar att Södertörns högskola begått en rad misstag i samband med att en doktorand polisanmält den numera dömde ”kulturprofilen” Jean-Claude Arnault för övergrepp. Högskolans rektor Gustav Amberg har bett personalen om ursäkt.

Utredningen av konsultföretaget Avonova är den andra som gjorts om kopplingarna mellan högskolan och kulturföreningen Forum, som leddes av Jean Claude Arnault. Redan i den förra utredningen, som blev klar i november 2018, fick högskolan kritik för hur den agerat i samband med att en kvinnlig doktorand berättat att hon utsatts för övergrepp av Jean-Claude Arnault - något som Publikt då rapporterade om.

Advokat Björn Riese, som gjorde den första utredningen, påtalade bland annat att högskolan skrivit ett felaktigt pressmeddelande 2017 om att det inte skett några kränkningar från kulturprofilens sida, men att medarbetare vid några tillfällen upplevt ”oönskad intimitet”. Trots att doktoranden påtalade att pressmeddelandet var felaktigt låg det kvar på hemsidan i flera månader.

På ett personalmöte på måndagen presenterades arbetsmiljöutredningen för de anställda. Enligt SVTs Rapport, som tagit del av granskningen, får högskolans rektor och ledning hård kritik för att ha bidragit till att utsätta forskaren för kränkande särbehandling.

På sin hemsida skriver högskolan att företagshälsovårdens bedömning är att en medarbetare kränkts och ställts utanför arbetsplatsens gemenskap och att även andra medarbetare och chefer fått lida av högskolans hantering.

Rektor Gustav Amberg har bett de anställda om ursäkt. ”Jag ber uppriktigt om ursäkt för hur detta har drabbat enskilda personer och för den oro som det har skapat inom högskolan. Vi kommer göra allt för att återskapa en bra arbetsmiljö på Södertörns högskola”, kommenterar han på hemsidan.

STs sektionsordförande på högskolan, Karin Magnusson, säger till Publikt att hon tycker att det är bra och nödvändigt att utredningen har gjorts. Hon är också nöjd med att det nu finns en åtgärdsplan.

– Det finns delar där vi behöver förbättra oss. Det gäller till exempel hur man ska utreda personalproblem, och vem som ska göra det. Här finns en del sådana problem, precis som det gör på de flesta arbetsplatser, säger hon.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Arbetsmiljö
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.