Högskola stäms för religiös diskriminering

DISKRIMINERING2015-04-20
Ett förbud på Malmö högskolas tandhygienistutbildning mot att använda engångsskydd för underarmarna har hindrat en kvinnlig student i sin utbildning. Det anser föreningen Malmö mot diskriminering och stämmer högskolan för religiös diskriminering.
Av:  Therese Säfström

Den kvinnliga studenten är praktiserande muslim och har använt engångsskydden till sin kortärmade tröja för att dölja sin hud för manliga patienter.

Enligt föreningen Malmö mot diskriminering, som företräder studenten, finns det inga hygieniska eller liknande skäl som berättigar förbudet. På grund av förbudet har studenten inte kunnat delta fullt ut i undervisningen och hon har därför missgynnats genom diskriminering på religiös grund, enligt stämningsansökan.

Malmö mot diskriminering vill att Malmö högskola betalar en ersättning för kränkning på 20 000 kronor till studenten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.