Bild: Micke Lundström

Hon blir ny generaldirektör på Arbetsgivarverket

ARBETSGIVARVERKET2021-12-20
Christina Gellerbrant Hagberg har utsetts till ny generaldirektör för Arbetsgivarverket. Hon är i dag rikskronofogde och ordförande för Arbetsgivarverkets styrelse.

Christina Gellerbrant Hagberg är jurist och har arbetat inom statlig förvaltning i 30 år. Mellan 2011 och 2015 var hon generaldirektör på Centrala Studiestödsnämnden, CSN, och därefter utsågs hon till rikskronofogde och myndighetschef för Kronofogden. Sedan 2018 är hon också ordförande i Arbetsgivarverkets styrelse.

Hon känner sig mycket glad och stolt över det nya uppdraget, enligt ett pressmeddelande från Arbetsgivarverket.

”En utvecklingsinriktad arbetsgivarpolitik är centralt för de statliga verksamheternas effektivitet och attraktivitet. Att tillsammans med medarbetarna och medlemmarna i Arbetsgivarverket, få arbeta med detta är mycket roligt och ett stort förtroende”, kommenterar hon uppdraget. 

Arbetsgivarverket är både en myndighet och en arbetsgivarorganisation som samlar alla statliga myndigheter. Det är Arbetsgivarverkets styrelse som utsett Christina Gellerbrant Hagberg till ny generaldirektör. Rekryteringsgruppen har bestått av tre styrelserepresentanter som arbetat med utlysning av tjänsten och urval av kandidater.

Rekryteringsgruppen har arbetat helt oberoende av den övriga styrelsen, enligt Arbetsgivarverket.

”Rekommendationen till styrelsen om ny generaldirektör och beslutet om anställningen har sedan skett utan delaktighet från Christina Gellerbrant Hagberg”, poängterar Stephen Hwang, rektor på Högskolan i Halmstad och ansvarig för rekryteringsgruppen, i pressmeddelandet.

Christina Gellerbrant Hagberg tillträder som generaldirektör för Arbetsgivarverket under våren 2022.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.