"Inget samråd inför chefsbyte"

FÖRSÄKRINGSKASSAN2008-12-18

Först i dag på förmiddagen fick Försäkringskassans personal information om att de ska få en ny generaldirektör. STs avdelningsordförande Siv Norlin är kritisk till att facket ställts utanför rekryteringsprocesen.

Klockan 11 i dag på förmiddagen fick de anställda infomation om att deras generaldirektör Curt Malmborg avgår 31 december. Då fick de också veta att hans efterträdare blir Adriana Lender.

STs avdelningsordförande vid Försäkringskassan, Siv Norlin, är missnöjd över att beskedet om ny generaldirektör kom utan föregående kontakt med facket.

– Det har inte varit någon som helst rekryteringsprocess. Beslutet om ny gd bara kastades fram, säger hon.

Hon hoppas att den nya chefen inte vill riva upp den nya organisationen:

– Det kan bli problem om efterträdaren har en annan ledarstil och vill genomföra andra idéer innan organisationen har satt sig.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Anders Andersson (ej verifierad) fre, 12/19/2008 - 08:33
Ett minst sagt märkligt förfarande, det som nu skett inom Försäkringskassan, avseende på den utfästelse som alliansen gav före valet. Det är lätt att vara kritiskt till (det unika) utnämningsförfarande vi har i vårt land utifrån ett oppositionsläge, d v s att inte själv få utse. Väl i regeringsställning så är det givetvis lättare att gilla tillsättningsmodellen. Att som både i det här fallet och även i andra, så totalt köra över alla anställda väcker varken respekt eller beundran för den aktuelle ministern. Det krävs nu krafttag från våra centrala fackliga organsiationer för att Regeringskansliet ska förstå att vi har både MBL och Samverkansavtal och att vi lever på 2000-talet.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA