Intagen på SiS-hem fritogs i Södertälje

KRIMINALVÅRDEN2023-04-13

Maskerade män fritog under förmiddagen en intagen på ett av de ungdomshem som drivs av Statens institutionsstyrelse, SiS, i samband med en transport till Folktandvården i Södertälje. Enligt Polisens information finns inga uppgifter om att de kriminalvårdare som transporterade klienten blivit fysiskt skadade.

Enligt Polisen hotade minst två maskerade män Kriminalvårdens personal när en intagen på ett SiS-hem skulle besöka Folktandvården i Södertälje. Klienten hade handfängsel när han fritogs.

Gärningsmännen och den fritagne försvann sedan i en personbil. De eftersöktes bland annat med polishelikopter, men hade på eftermiddagen ännu inte påträffats. En förundersökning är inledd angående grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

”Kriminalvården kan bekräfta en troligt beväpnad fritagning på Folktandvården i Södertälje. Det gäller en SiS-klient som transporterades av tre kriminalvårdare”, kommenterar Claes Nöjd vid Kriminalvårdens transportenhet händelsen i ett pressmeddelande.

Camilla Nyström, ordförande för ST inom Kriminalvårdens transportenhet NTE, säger till Publikt att hon fått en första information om händelsen.

– Jag fick bekräftat vad som hade hänt och att ingen är skadad. De inblandade anställda har tagits ur tjänst och fått stöd, så arbetsgivaren har vidtagit de åtgärder man ska.

Hon ska nu ta reda på om de drabbade är ST-medlemmar, och i så fall erbjuda en facklig kontakt för den som önskar en sådan.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA