Bild: Johanna Hanno

Justitieombudsmännen får höjd lön

JUSTITIEOMBUDSMANNEN2023-12-15

Justitieombudsmännen får en löneökning på drygt 4,1 procent från årsskiftet. Chefs-JO Erik Nymansson kommer därmed att tjäna över 150 000 kronor i månaden.

Chefs-JO Erik Nymanssons nya lön blir 150 400 kronor i månaden från 1 januari, en höjning med 6 000 kronor. De tre justitieombudsmännen Per Lennerbrant, Thomas Norling och Katarina Påhlsson får vardera 139 400 kronor i månaden, en höjning med 5 500 kronor.

Nämnden för lön till riksdagens ombudsmän och riksrevisorn, som beslutat om löneökningarna, är en särskilt inrättad nämnd som på riksdagens uppdrag beslutar om löner och anställningsvillkor i övrigt för justitieombudsmännen. Riksrevisorn Helena Lindbergs lön reglerades redan 7 juni på samma sätt, enligt nämndens ordförande Anders Lindström.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA