Bild: Bonnier Fastigheter

Klart med lokaler för Förintelsemuseet

MUSEERNA2022-04-12

Sveriges museum om Förintelsen ska ligga i det så kallade Glashuset på Torsgatan i centrala Stockholm. Till sommaren öppnar digital verksamhet och nästa sommar, 2023, ska den första fysiska utställningen stå klar.

Det nya Förintelsemuseet ska enligt ett pressmeddelande ligga på Torsgatan 19 i Stockholm, ovanför Bonniers konsthall. En digital programverksamhet drar i gång redan i juni i år och nästa sommar ska den första reguljära utställningen stå klar.

”Vi är väldigt glada att kunna välkomna besökarna till vår första utställning i Glashuset på Torsgatan i Stockholm nästa sommar. De närmaste åren kommer vi att bygga upp och utveckla museet successivt. Men redan i år kommer vi att lansera flera digitala aktiviteter och ordna seminarier och programverksamhet. Vi vill vara en angelägenhet för alla människor i samhället och för hela landet”, framhåller museichefen Katherine Hauptman i pressmeddelandet.

Regeringen beslutade förra hösten att uppdra till Statens historiska museer att inrätta Sveriges museum om Förintelsen. Syftet är att bevara minnet och fördjupa kunskaperna om Förintelsen. Den första utställningen under sommaren 2023 kommer att fokusera på de överlevandes berättelser, skriver TT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA