Bild: Bonnier Fastigheter

Klart med lokaler för Förintelsemuseet

MUSEERNA2022-04-12
Sveriges museum om Förintelsen ska ligga i det så kallade Glashuset på Torsgatan i centrala Stockholm. Till sommaren öppnar digital verksamhet och nästa sommar, 2023, ska den första fysiska utställningen stå klar.

Det nya Förintelsemuseet ska enligt ett pressmeddelande ligga på Torsgatan 19 i Stockholm, ovanför Bonniers konsthall. En digital programverksamhet drar i gång redan i juni i år och nästa sommar ska den första reguljära utställningen stå klar.

”Vi är väldigt glada att kunna välkomna besökarna till vår första utställning i Glashuset på Torsgatan i Stockholm nästa sommar. De närmaste åren kommer vi att bygga upp och utveckla museet successivt. Men redan i år kommer vi att lansera flera digitala aktiviteter och ordna seminarier och programverksamhet. Vi vill vara en angelägenhet för alla människor i samhället och för hela landet”, framhåller museichefen Katherine Hauptman i pressmeddelandet.

Regeringen beslutade förra hösten att uppdra till Statens historiska museer att inrätta Sveriges museum om Förintelsen. Syftet är att bevara minnet och fördjupa kunskaperna om Förintelsen. Den första utställningen under sommaren 2023 kommer att fokusera på de överlevandes berättelser, skriver TT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.