Kommissionär villig se över arbetsrätt

EU2010-01-15

Den blivande EU-kommissionären Michel Barnier är villig att se över konsekvenserna av Lavaldomen. Det sade han i sin utfrågning i EU-parlamentet på onsdagen.

Fransmannen Michel Barnier ska bli kommissionär för den inre marknaden och för finansiella tjänster. På onsdagen ställdes han inför EU-parlamentet för att frågas ut av ledamöterna.

Han fick flera frågor om utstationeringsdirektivet och Laval- och Vikingdomarna i EU-domstolen, skriver Europaportalen. Michel Barnier förklarade att han var öppen för att utvärdera texten och att de domar som har kommit på området ska utvärderas.

– Mitt namn ska inte kopplas till något som leder till social tillbakagång. Inre marknaden ska vara ett instrument för mänskliga framsteg, sade Barnier.

Han tillade också vid flera tillfällen att de initiativ som han kommer att lägga fram alltid ska innehålla en analys av vilken social och miljömässig påverkan de får.

Europaportalen skriver att förväntningarna på utfrågningen av Michel Barnier skruvats upp av den franske presidenten Nicolas Sarkozys uttalanden om att man knäppt britterna på näsan med utnämningen av honom. Men Michel Barnier gjorde klart att han inte kommer att bli någon nickedocka:

– Jag kommer inte ta order från vare sig Paris, London eller någon annanstans.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

EU Arbetsrätt
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA