Konkurrensverket släpper spionfest

UPPHANDLING2012-11-05
Konkurrensverket lägger ned sin granskning av Säkerhetspolisens James Bond-fest förra sommaren. Tidsfristen för att utkräva skadeavgift för otillåten upphandling har gått ut.

Förra veckan lämnade Konkurrensverket in en anmälan om skadeavgift för otillåten upphandling mot Tillväxtverket. Nu har myndigheten beslutat att lägga ner granskningen av Säkerhetspolisens, Säpo, medarbetardag i fjol sommar, skriver Riksdag & Departement, R&D. Säpos brott är redan preskriberat, eftersom tidsfristen för att ansöka om skadeavgift för otillåten upphandling bara är ett år. Konkurrensverket fick reda på spionfesten för sent för att agera.

Enligt tidningen har Säpo framfört att det skulle vara ett hot mot rikets säkerhet att göra en offentlig upphandling, eftersom det då skulle avslöjas när och var Säkerhetspolisens personal skulle vara samlad. Därför anser sig Säpo vara undantagen från kraven i Lagen om offentlig upphandling.

Näringsdepartementets julfest den 8 december förra året var enligt Konkurrensverkets granskning i överensstämmelse med LOU. Därmed avskriver verket ärendet, skriver R&D.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.