Kräver fängelse för mutmisstänkta

MIGRATIONSVERKET2015-04-15
Åklagaren yrkar på två års fängelse för alla de tre åtalade som anklagats för mutbrott vid Migrationsverket i Malmö. Två av dem var tidigare anställda vid myndigheten.

Tre personer åtalades för att de sålt uppehållstillstånd till icke-europeiska migranter. Sju personer ska ha köpt falska bulgariska pass, för att på så sätt få rätt att vistas i Sverige som EU-medborgare. Den huvudåtalade var handläggare vid Migrationsverket när brotten begicks. Han avskedades 2008 och har senare dömts för dataintrång, uppger Ekot. En annan av de åtalade har också arbetat vid myndigheten och registrerade flera av de uppehållsrätter som ska ha sålts. Den tredje är en restaurangägare som förmedlat kontakten med dem som köpt de falska passen.

Under den månadslånga rättegången i Malmö tingsrätt har åklagaren begärt att alla tre ska dömas till fängelse i två år. De åtalade nekar till brott och vill bli frikända.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.