Djurskyddsinspektörerna fick enligt anmälan besvär med luftvägarna efter besöket.
Bild: Mostphotos
Djurskyddsinspektörerna fick enligt anmälan besvär med luftvägarna efter besöket.

Kritik för bristande riskbedömning av katturin

LÄNSSTYRELSEN2019-08-26
Vid ett omhändertagande av katter möttes djurinspektörerna av en ammoniakstank som var så stark att saken anmäldes till Arbetsmiljöverket. Nu får Länsstyrelsen i Kalmar län kritik för bristande riskbedömning.

Ett par djurskyddsinspektörer som besökte en bostad i Mönsterås kommun för att omhänderta vanvårdade katter möttes av en ammoniakstank som gav dem besvär med luftvägarna.

I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver den ene av dem att en tryckande känsla i bröstet och luftvägarna satt kvar i flera timmar efter besöket, enligt TT.

Länsstyrelsen i Kalmar län får nu kritik från Arbetsmiljöverket för bristande riskbedömning, då inspektörerna inte hade någon skyddsutrustning med sig under besöket.

Enligt TT har Länsstyrelsen i Kalmar nu inhandlat gasmasker för framtida kattbesök. I bostaden hittades 14 katter och fyra kattungar, som fick avlivas.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.