Kritik mot nedläggning i Malmö

CSN2003-10-17
Nedläggningen av CSN-kontoret i Malmö kommer att bli förödande för Malmös studenter, anser riksdagsledamoten Allan Widman (fp).

Allan Widman begär svar av utbildningsminister Thomas Östros om nedskärningarna inom Centrala studiestödsnämnden, CSN. Hur ska Östros se till att sparpaketet enbart går ut på att ge bästa möjliga stöd åt studenterna? undrar Widman, som ifrågasätter besparingarna i Malmö.

Malmö högskola är landets åttonde största lärosäte med 21 000 studenter, framhåller han. Dessutom har Malmö en jämförelsevis större andel studenter med ett annat modersmål än svenska och som kan ha svårt att kommunicera på myndighetssvenska.

CSN kommer dock inte att vara helt frånvarande i Malmö. Det kommer att finnas ett besökskontor med fem anställda. I dag har CSN-kontoret 18 medarbetare.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.