Kronofogde påkörd av grävare

KRONOFOGDEN2018-09-28
En tjänsteman från Kronofogdemyndigheten blev påkörd av grävmaskin i samband med ett utmätningsärende i Tillbergatrakten utanför Västerås, rapporterar Polisen.

Sex tjänstemän från Kronofogden hade åkt till en lantbruksfastighet i Tillberga för att genomföra en utmätning. En man som de möter på gården hävdar att flera av maskinerna tillhör någon annan och att kronofogden därför inte kan ta dem i beslag. Mannen kliver in i en av dessa maskiner, en grävare, och kör den mot kronofogdepersonalen, som tvingas försöka hoppa undan. En av tjänstemännen hinner inte undan helt, utan träffas och skadas lindrigt. Ambulans behöver inte tillkallas. Däremot tillkallade Kronofogdens anställda polisen.

Den man i 30-årsåldern som körde grävaren är nu misstänkt för våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman, uppger Polisen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.