Länsarbetsnämnd femte bästa arbetsplatsen

NYHET2006-03-28

Den kom före Handelsbanken, Sats och American Express. Länsarbetsnämnden i Uppsala är en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Av:  Rickard Jakbo

Detta enligt det internationella företaget ”Great place to work” som genomför arbetsplatstävlingar i 15 länder.

Vi är stolta och glada. Vi har jobbat mycket för detta, säger stabschefen Lars Ahlstrand på Länsarbetsnämnden.

Myndigheten kom femma i tävlingskategorin arbetsplatser med över 250 anställda. Vinnare blev Microsoft Sverige, tätt följt av programvaruföretaget Visma SPCS och friskolekoncernen Pysslingen.

Alla Länsarbetsnämndens anställda fick fylla i en enkät om hur de uppfattar sin arbetsplats. Svaren låg till grund för större delen av den sammanlagda poängen. Resten av poängen byggde på de uppgifter företagen och myndigheterna skickar in.

Länsarbetsnämndens kunde bland annat räkna upp friskvårdsklubb, årliga inspirationsdagar och återkommande nyhetsbrev till alla anställda.

Tillsammans med personalens svar räckte poängen till en femteplats. Undersökningen visar att medarbetarna, i högre grad än i många andra företag, litar på dem de arbetar för.

De är också stolta över vad de gör och tycker om de människor de arbetar med. Speciellt för Uppsalamyndigheten är att man känner sig bekräftade och har goda utvecklingsmöjligheter.

– Överlag har man fått bra poäng i alla kategorier. Jag vet inte hur stor konkurrensen var men tittar man på de företag som kom bakom oss, så hedrar det oss. Jag tror att de flesta tycker det här är väldigt kul, säger Håkan Högström, ordförande i STs Uppsalasektion inom Arbetsmarknadsverket.

Att bräcka Sats, Handelsbanken och American Express är en sak. Att i framtiden klå vinnaren Microsoft en annan.

Ja, ha ha. Vissa grejer är svåra att konkurrera med. Som utlandsresor. Inom offentlig sektor har vi inte de medlen, säger stabschefen Lars Ahlstrand.

Han menar att samarbetet med de fackliga organisationerna har spelat in.

Vi har haft tre samverkansavtal, och har flera forum för samverkan. Jag är helt övertygad om att det hjälpt till. 

Att delta i tävlingen kostar ungefär lika mycket som att genomföra en liknande enkätundersökning på egen hand, enligt Länsarbetsnämnden.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA