Lättar på permissionsförbud

KRIMINALVÅRDEN2020-08-31

Från 1 september släpper Kriminalvården på sitt stopp för permissioner och kommer att tillåta att intagna genomför vissa permissioner på egen hand. Efter återkomst till anstalten får den intagne sitta i karantän.

Kriminalvården har påbörjat ett arbete för att gå mot ett mer ordinarie verksamhetsinnehåll i alla delar av kärnverksamheten. Därför har Kriminalvården sedan 1 juli tillåtit vissa bevakade permissioner. Från och med i morgon kommer också vissa permissioner på egen hand att tillåtas.

I första hand är det dock permissioner under bevakning eller med åtföljande av personal som Kriminalvården kommer att tillåta.

Med hänsyn till risken för smittspridning ska alla permissioner planeras och genomföras så att Folkhälsomyndighetens allmänna råd om lämpliga miljöer samt att hålla avstånd kan följas.

Den som har haft permission på egen hand kommer att få sitta i karantän vid återkomsten. Den som enligt antikroppstest har haft covid-19 kan medges permission som vanligt och utan krav på karantän.

”Det var för att motverka de allvarliga konsekvenser som en smittspridning av covid-19 skulle kunna medföra i anstalt eller häkte som Kriminalvården tidigare beslutade om tillfälliga begränsningar avseende bland annat besök och permissioner”, kommenterar Lennart Palmgren, chef för avdelningarna anstalt och häkte samt frivård, i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA