Lättar på permissionsförbud

KRIMINALVÅRDEN2020-08-31
Från 1 september släpper Kriminalvården på sitt stopp för permissioner och kommer att tillåta att intagna genomför vissa permissioner på egen hand. Efter återkomst till anstalten får den intagne sitta i karantän.

Kriminalvården har påbörjat ett arbete för att gå mot ett mer ordinarie verksamhetsinnehåll i alla delar av kärnverksamheten. Därför har Kriminalvården sedan 1 juli tillåtit vissa bevakade permissioner. Från och med i morgon kommer också vissa permissioner på egen hand att tillåtas.

I första hand är det dock permissioner under bevakning eller med åtföljande av personal som Kriminalvården kommer att tillåta.

Med hänsyn till risken för smittspridning ska alla permissioner planeras och genomföras så att Folkhälsomyndighetens allmänna råd om lämpliga miljöer samt att hålla avstånd kan följas.

Den som har haft permission på egen hand kommer att få sitta i karantän vid återkomsten. Den som enligt antikroppstest har haft covid-19 kan medges permission som vanligt och utan krav på karantän.

”Det var för att motverka de allvarliga konsekvenser som en smittspridning av covid-19 skulle kunna medföra i anstalt eller häkte som Kriminalvården tidigare beslutade om tillfälliga begränsningar avseende bland annat besök och permissioner”, kommenterar Lennart Palmgren, chef för avdelningarna anstalt och häkte samt frivård, i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.