Bild: Mostphotos

Ledarstilen som får anställda att må bra

LEDARSKAP2020-03-09

Ett ledarskap som fokuserar på vision och inspiration och en chef som visar hänsyn till medarbetarna är bra för anställdas hälsa och välbefinnande. Det visar en ny sammanställning av tidigare forskning.

I kunskapssammanställningen, som gjorts på uppdrag av Myndigheten för arbetsmiljökunskap, har forskarna gått igenom ett trettiotal olika studier kring ledarskap och vilken betydelse det har för hälsa och välbefinnande bland medarbetare.

Efter genomgången kan forskarna konstatera att det finns samband mellan ledarskap och de anställdas hälsa. Framför allt kunde de se att ett så kallat transformativt ledarskap gick att koppla till hälsa och välmående bland anställda. Resultaten stack särskilt ut när det kom till sådant som arbetstillfredsställelse och arbetsengagemang.

I ett transformativt ledarskap ska chefen genom vision och inspiration vinna medarbetarnas förtroende och få dem att prestera på nivåer de själva inte trodde var möjliga. Även intellektuell stimulans och omsorg, där chefen ser och coachar varje individ är viktiga delar.

”Ledarbeteenden som handlar om att vara förebild, inspirera, motivera och stimulera och samtidigt se och stödja varje medarbetare (så kallat transformativt ledarskap) lyfts fram som betydelsefulla, liksom att ledaren är tillgänglig och samtidigt visar förtroende för medarbetaren och ger utrymme och mandat. Ledaren behöver vara flexibel och anpassa sitt ledarskap beroende på situation och medarbetarnas behov”, skriver forskarna bakom sammanställningen.

Forskarna kunde också se att flera studier lyfte fram ett relationsorienterat och demokratiskt ledarskap, där ledaren motiverar och inspirerar, är tillgänglig och lyssnar och samtidigt visar förtroende genom att ge anställda utrymme och ansvar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA