Almega och Arriva har gått med på att förlänga det lokala kollektivavtalet för personalen på Krösatågen och Pågatågen till 30 november. Det betyder också att avtalsrörelsen flyttas fram.
Bild: Mostphotos
Almega och Arriva har gått med på att förlänga det lokala kollektivavtalet för personalen på Krösatågen och Pågatågen till 30 november. Det betyder också att avtalsrörelsen flyttas fram.

Lokala spårtrafiksavtal förlängs

SPÅRTRAFIK2020-04-28

Almega har gått med på att förlänga de lokala kollektivavtalen som gäller för personalen på Krösatågen och Pågatågen. Tidigare har arbetsgivarorganisationen motsatt sig så kallad prolongering av dessa avtal, trots att avtalsrörelsen i övrigt är uppskjuten till hösten.

De lokala kollektivavtalen för personalen på Pågatågen och Krösatågen skulle ha löpt ut 30 april, och som Publikt tidigare har skrivit om har Almega velat omförhandla avtalen innan de förlängs.

Nu har Almega ändrat sig och gått med på att förlänga – prolongera – avtalen till 30 november, säger STs ombudsman Anette Brogren till Publikt.

Det betyder att förhandlingarna flyttas fram till hösten på grund av rådande coronapandemi.

– Man har legat på för att omförhandla de här avtalen men de lokala parterna har inte lyckats komma överens. Nu har de sju månader till på sig att göra det, säger Anette Brogren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA