Lönelyft beslutade för statens högsta chefer

LÖNER2016-05-09
Regeringen har beslutat om löneökningar för statens myndighetschefer. Totalt blev ökningen 2,37 procent, något högre än industrins så kallade märke på 2,2 procent.

Besluten handlar om ny lön för bland andra generaldirektörer, landshövdingar, museichefer och rektorer för universitet och högskolor, skriver regeringen på sin webbplats. Besluten gäller också överdirektörer vid de större myndigheterna samt länsråden vid länsstyrelserna. Totalt rör det sig om cirka 220 personer. De nya lönerna gäller från och med 1 oktober 2015 och innebär en slutjustering av lönerna under innevarande avtalsperiod, som omfattar tiden 1 oktober 2013 - 30 september 2016.

Löneökningarna för gruppen i sin helhet uppgår till cirka 2,37 procent.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.