Många anställda mår dåligt på Jämställdhetsmyndigheten

JÄMSTÄLLDHETSMYNDIGHETEN2018-11-12
Mer än varannan anställd på Jämställdhetsmyndigheten riskerar att bli utbränd, enligt en intern kartläggning som företagshälsovården gjort av personalens hälsa, uppger Ekot.

Jämställdhetsmyndigheten invigdes i januari och har i uppdrag att bland annat analysera jämställdhetsproblem och stödja andra myndigheter i deras arbete med jämställdhet. Nu uppger sju av tio medarbetare att de mår så dåligt att de ligger i riskzonen för ohälsa.

”Det är klart att det här är någonting som jag tar jätteallvarligt på. Vi behöver tillsammans titta på hur vi ska gå vidare och det har vi gjort tillsammans med facket och med skyddsombuden”, kommenterar generaldirektör Lena Ag till Ekot.

Mer än varannan medarbetare säger enligt kartläggningen, som genomförts av företagshälsovården, att de har sömnproblem och riskerar utmattning på grund av stress. Enligt undersökningen förekommer även mobbning och trakasserier på arbetsplatsen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.