Många anställda mår dåligt på Jämställdhetsmyndigheten

JÄMSTÄLLDHETSMYNDIGHETEN2018-11-12

Mer än varannan anställd på Jämställdhetsmyndigheten riskerar att bli utbränd, enligt en intern kartläggning som företagshälsovården gjort av personalens hälsa, uppger Ekot.

Jämställdhetsmyndigheten invigdes i januari och har i uppdrag att bland annat analysera jämställdhetsproblem och stödja andra myndigheter i deras arbete med jämställdhet. Nu uppger sju av tio medarbetare att de mår så dåligt att de ligger i riskzonen för ohälsa.

”Det är klart att det här är någonting som jag tar jätteallvarligt på. Vi behöver tillsammans titta på hur vi ska gå vidare och det har vi gjort tillsammans med facket och med skyddsombuden”, kommenterar generaldirektör Lena Ag till Ekot.

Mer än varannan medarbetare säger enligt kartläggningen, som genomförts av företagshälsovården, att de har sömnproblem och riskerar utmattning på grund av stress. Enligt undersökningen förekommer även mobbning och trakasserier på arbetsplatsen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA