Mångfald gav Polisen ökad kompetens

POLISEN2011-03-25
Polisen har vunnit ökad kompetens genom mångfaldsprojektet Spira, som nu slutredovisas. Projektet har drivits i de tre storstadsregionerna Stockholm, Västra Götaland och Skåne.

Under det år mångfaldsprojektet har pågått har 120 arbetslösa ungdomar provat på att arbeta inom polisen. Ungdomarna har arbetat bland annat i telefonväxlar, receptioner och passenheter på olika polismyndigheter. Till sin hjälp har de haft en coach som stöttat dem i sin personliga utveckling. Mer än hälften av dem har fått anställning och jobbar kvar inom polisen.

”Mångfald ger polisen ökad kompetens. Vi har en central roll i samhället, och för att få ett ökat förtroende och en ökad legitimitet är mångfald av största betydelse. Den stora utmaningen är att gå från ord till praktisk handling. Det krävs både mod och insikt för att bryta invanda tankesätt och mönster”, säger överdirektör Maria Bredberg Pettersson på Rikspolisstyrelsen i ett pressmeddelande.

83 procent av dem som deltog i projektet har gått vidare till arbete eller studier. 69 av dem arbetar kvar inom polisen, 19 arbetar hos andra arbetsgivare och 14 studerar, varav en på Polishögskolan.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.