Migrationsverket varslar 192 anställda. Personal i sex olika län berörs.
Migrationsverket varslar 192 anställda. Personal i sex olika län berörs.

Migrationsverket varslar 192 anställda

MIGRATIONSVERKET2021-02-17
Migrationsverket varslar 192 av de 5 900 anställda om uppsägning. Varslet berör personal i sex olika län och beror på ett minskat antal asylsökande, enligt myndigheten.

Det ökande antalet flyktingar som anlände till Sverige under 2015, bland annat till följd av inbördeskriget i Syrien, gjorde att Migrationsverket fick anställa mer personal.

I takt med att flyktingarna blir färre måste nu myndigheten minska personalstyrkan igen, enligt ett pressmeddelande.

Förra året varslade Migrationsverket 172 anställda om uppsägning, och i dag kom besked om att ytterligare 192 personer varslas.

Varslet berör personal inom både operativ verksamhet och på huvudkontoret i Norrköping, där 23 personer varslas. I övrigt handlar det om anställda i länen Skåne, Stockholm, Dalarna, Gotland och Örebro.

”I vårt mottagningssystem har vi idag ungefär en fjärdedel så många inskrivna som vi hade under 2016. Det påverkar hela myndigheten och det behöver vi anpassa oss efter”, skriver Mari Mild, ordförande i Migrationsverkets omställningsråd i pressmeddelandet.

Det är i nuläget inte klart hur många av de 192 varslade som i slutändan faktiskt får lämna sina anställningar på Migrationsverket. Det visar sig i de fackliga förhandlingar som ska inledas inom kort, uppger man.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.