Migrationsverket varslar 192 anställda. Personal i sex olika län berörs.
Migrationsverket varslar 192 anställda. Personal i sex olika län berörs.

Migrationsverket varslar 192 anställda

MIGRATIONSVERKET2021-02-17

Migrationsverket varslar 192 av de 5 900 anställda om uppsägning. Varslet berör personal i sex olika län och beror på ett minskat antal asylsökande, enligt myndigheten.

Det ökande antalet flyktingar som anlände till Sverige under 2015, bland annat till följd av inbördeskriget i Syrien, gjorde att Migrationsverket fick anställa mer personal.

I takt med att flyktingarna blir färre måste nu myndigheten minska personalstyrkan igen, enligt ett pressmeddelande.

Förra året varslade Migrationsverket 172 anställda om uppsägning, och i dag kom besked om att ytterligare 192 personer varslas.

Varslet berör personal inom både operativ verksamhet och på huvudkontoret i Norrköping, där 23 personer varslas. I övrigt handlar det om anställda i länen Skåne, Stockholm, Dalarna, Gotland och Örebro.

”I vårt mottagningssystem har vi idag ungefär en fjärdedel så många inskrivna som vi hade under 2016. Det påverkar hela myndigheten och det behöver vi anpassa oss efter”, skriver Mari Mild, ordförande i Migrationsverkets omställningsråd i pressmeddelandet.

Det är i nuläget inte klart hur många av de 192 varslade som i slutändan faktiskt får lämna sina anställningar på Migrationsverket. Det visar sig i de fackliga förhandlingar som ska inledas inom kort, uppger man.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA