Migrationsverket varslar färre än planerat

MIGRATIONSVERKET2019-02-04

Migrationsverket fortsätter att minska antalet anställda under 2019. I samband med att verksamheten upphör på fem orter varslar myndigheten om uppsägning av 92 medarbetare.

I december skrev Publikt om Migrationsverkets inriktningsbeslut om att dra ned verksamheten med 150 medarbetare. Nu varslas 92 medarbetare om uppsägning, och det kan bli färre, skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande. Orsaken kan vara att personer omplaceras eller väljer att säga upp sig själva.

”Den stora neddragningen har vi bakom oss 2018, men vi lämnar ett antal orter under 2019. Medarbetare på de orterna försöker vi nu behålla i andra roller inom Migrationsverket. Vi kan behålla fler än vi tidigare räknat med, trots en mycket ansträngd budget och ett tufft läge”, påpekar Magnus Önnestig, ansvarig för omställningen på Migrationsverket.

Migrationsverket avvecklar verksamheten helt i Kiruna, Östersund, Karlstad, Lindesberg och Karlskrona där det finns mottagningsenheter.

Asylprövningen avvecklas helt på fyra orter, Örebro, Flen, Norrköping och Sundsvall, men annan verksamhet kommer att finnas kvar där och inget varsel läggs för de orterna. I Boden läggs en av två asylprövningsenheter ner. Efter omställningen ska asylprövningen vara samlad till fem huvudorter, Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Boden.

Fakta Migrationsverkets varsel

Antal medarbetare som varslas om uppsägning

Region Nord: 9 i Kiruna och 16 i Östersund = 25 totalt

Region Mitt: 21 i Lindesberg och 26 i Karlstad = 47 totalt

Region Syd: 20 i Karlskrona

Region Väst, Öst och Stockholm, inklusive Gotland = 0

Totalt: 92

Källa: Migrationsverket

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Kerstin (ej verifierad) fre, 02/22/2019 - 10:39
Saknar uppgiften om hur många de anställda är nu. Alltså om man säger upp 21 i Lindesberg så skulle det underlätta om läsaren förstod hur många de är nu. 21 av 50, 21 av hundra anställda, eller vad?

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA