90 medarbetare får lämna Migrationsverket

MIGRATIONSVERKET2019-03-08
Omkring 90 medarbetare sägs upp när Migrationsverket lägger ned verksamheten på fem orter. Det står klart efter att förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare har avslutats.

Som ett led i den stora omställningen som Migrationsverket påbörjade i slutet av 2017, lägger myndigheten nu ned sin verksamhet i Karlskrona, Karlstad, Lindesberg, Östersund och Kiruna. Omkring 90 personer sägs upp.

Linda Ivung har varit STs representant under förhandlingarna.

– Förhandlingsklimatet har varit bra. Det är aldrig roligt när hela orter läggs ned så här, men vi förstår ju att det måste göras, säger hon.

Hon är nöjd med förhandlingarna, men ser det som bekymmersamt att nedläggningarna kommer samtidigt som det råder anställningsstopp på Migrationsverket.

– Det innebär att nästan ingen av de uppsagda medarbetarna fått erbjudande om omplacering, säger Linda Ivung.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.