90 medarbetare får lämna Migrationsverket

MIGRATIONSVERKET2019-03-08

Omkring 90 medarbetare sägs upp när Migrationsverket lägger ned verksamheten på fem orter. Det står klart efter att förhandlingarna mellan fack och arbetsgivare har avslutats.

Som ett led i den stora omställningen som Migrationsverket påbörjade i slutet av 2017, lägger myndigheten nu ned sin verksamhet i Karlskrona, Karlstad, Lindesberg, Östersund och Kiruna. Omkring 90 personer sägs upp.

Linda Ivung har varit STs representant under förhandlingarna.

– Förhandlingsklimatet har varit bra. Det är aldrig roligt när hela orter läggs ned så här, men vi förstår ju att det måste göras, säger hon.

Hon är nöjd med förhandlingarna, men ser det som bekymmersamt att nedläggningarna kommer samtidigt som det råder anställningsstopp på Migrationsverket.

– Det innebär att nästan ingen av de uppsagda medarbetarna fått erbjudande om omplacering, säger Linda Ivung.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA