Minister säger inget om STs enkät

ARBETSFÖRMEDLINGEN2012-12-05
Arbetsmiljön på Arbetsförmedlingen är generaldirektörens ansvar. Det svaret får vänsterpartisten Josefin Brink på sin fråga om vad arbetsmarknadsministern tänker göra åt STs enkät.

Riksdagsledamoten Josefin Brink, V, ställde en formell fråga till arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, M, med anledning av den uppmärksammade enkäten ST gjorde med 2 800 anställda.

– Jag ville veta vad hon avser att göra åt bristerna som personalens enkät visar.

I dag, onsdag, svarar Hillevi Engström. ”Den arbetsgivarpolitiska delegeringen i staten är långtgående. Det är myndighetschefen som svarar för myndighetens arbetsgivarpolitik” skriver ministern.

– Det är formellt sett riktigt, men jag tycker att det är märkligt att hon helt låter bli att kommentera själva enkätresultatet som ju visar på allvarliga brister, säger Josefin Brink.

Arbetsmarknadsministern skriver att hon kommer att följa upp ”undersökningen som frågeställaren refererar till” med myndighetsledningen. Men Hillevi Engström tillägger att hon ”framför allt” kommer att följa upp Arbetsförmedlingens medarbetarundersökning ”bland samtliga anställda i myndigheten”.

– Det är förstås också en viktig undersökning, men den har ju redan fått kritik eftersom frågorna om förtroendet för generaldirektören tagits bort, säger Josefin Brink.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.