MSB säger upp anställda i Karlstad

MSB2015-12-01
I förra veckan sades åtta anställda på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, upp på grund av arbetsbrist. Ytterligare ett femtontal personer har blivit omplacerade eller lämnat myndigheten.

– De reagerade såklart med bestörtning vid beskedet, även om de största reaktionerna kom direkt när de förstod att de inte blivit inplacerade i den nya organisationen, säger Jan Karlsson, ordförande för ST inom Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Bakgrunden är en omorganisation där två avdelningar har slagits ihop till en, samtidigt som det har kommit ett sparbeting på omkring 15 miljoner kronor.

Från början var det 21 personer som inte blev inplacerade i den nya avdelningen. Samtidigt finns ett antal vakanta tjänster, men där efterfrågades annan kompetens.

Av de 21 har några blivit omplacerade och  några lämnat MSB självmant, i vissa fall med en pensionslösning. Åtta personer har sagts upp.

– Men vi är inte helt i mål än, så det kan ändras något, säger Jan Karlsson.

De flesta av de uppsagda är placerade i Karlstad.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.