Myndighet flyttar kontor till Stockholm

OMLOKALISERING2016-10-26

Svenska Institutet ska lägga ned sitt kontor på Gotland. Det har myndighetens generaldirektör Annika Rembe beslutat. Alla fast anställda kommer att erbjudas fortsatt anställning i Stockholm.

Svenska Institutets personal meddelades på tisdagen att ledningen har beslutat att kontoret i Visby ska läggas ner och verksamheten flyttas till Stockholm, skriver media på Gotland. Nedläggningen innebär att tolv tjänster försvinner från Gotland.

Anledningen till nedläggningen av kontoret i Visby uppges vara att kostnaderna för kontoret har varit för höga, samtidigt som myndigheten har ett sparkrav på sig från regeringen på fem miljoner kronor.

”Det är väldigt synd att de statliga myndigheterna koncentreras till Stockholm. Jag tycker att ledningen undergräver politiska beslut om att jobben ska utlokaliseras runt om i landet”, säger en anställd till Helagotland.se.

Riksdagsledamoten Hanna Westerén, S, anser att beslutet det går tvärtemot regeringens egna intentioner:

”Tycker att beskedet om nedläggningen av Svenska Institutets verksamhet i Visby är oerhört tråkigt. Därtill svårbegripligt sett till regeringens ambition kring statliga myndigheter i hela landet. Det logiska hade varit att hela institutet hade lokaliserats till Gotland”, skriver hon i en kommenterar på Facebook.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Omlokalisering
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA