Myndigheter erbjuds ny ekonomitjänst

STATSFÖRVALTNING2015-09-17
En ny ekonomitjänst ska möjliggöra stora besparingar för statsförvaltningen. Det hävdar Statens servicecenter när myndigheten erbjuder tjänster för systemanskaffning och systemavtal.

Statens servicecenter erbjuder myndigheterna att överlåta fler ekonomitjänster. Statens servicecenter har tecknat ett avropsavtal med underleverantören Unit4 AB om ekonomisystem med driftservice.

Gunilla Bruun, avdelningschef för ekonomirelaterade tjänster vid Statens servicecenter, skriver i ett pressmeddelande att den nya tjänsten är en del av det långsiktiga arbetet för att skapa effektiviseringsvinster för såväl staten i sin helhet som för enskilda myndigheter:

”Genom volymfördelar kan vi erbjuda bättre priser för en helhetsleverans än om myndigheterna ska bära kostnaderna för ett avrop helt på egen hand. Sammantaget genererar det stora besparingar för staten om fler köper driftservicelösningar från Statens servicecenter.”

Statens servicecenter räknar med att den nya tjänsten ska vara i drift ute på myndigheter i början av nästa år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.