Nästan 1 800 sökande till 60 sommarvikariat hos Statens servicecenter

STATENS SERVICECENTER2023-06-26

När Statens servicecenter annonserade ut drygt 60 sommarvikariat på landets servicekontor fick myndigheten in 1 786 ansökningar, vilket är mer än 50 procent fler än förra året.

”Det är jätteroligt att vi haft betydligt fler ansökningar det här året än förra, det visar att vi är en intressant myndighet att jobba på”, kommenterar Kristina Stenholm på Statens servicecenters HR-avdelning rekryteringen av sommarvikarier i en text på myndighetens webbplats.

De flesta av sommarvikarierna på Statens servicecenter jobbar i första hand som service- och ekonomihandläggare på servicekontoren.

I texten på myndighetens webbplats intervjuas Mersiha Muharemovic, som har en utländsk akademisk kandidatexamen med inriktning mot juridik och ska sommarjobba som servicehandläggare på ett av servicekontoren i Göteborg: 

”Jag hoppas att sommarjobbet kommer att ge mig värdefull arbetslivserfarenhet inom kundservice, kommunikation och problemlösning för en framtida karriär inom den offentliga sektorn”, kommenterar hon sommarens anställning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA