Ny facklig biståndsorganisation

FACKLIGT2015-05-08

TCO och LO gör gemensam sak med Saco och bildar den gemensamma biståndsorganisationen Union to Union. Den nya organisationen ersätter LO-TCO Biståndsnämnd.

Union to Unions uppdrag blir att stödja och samordna LO, TCO, Saco och deras medlemsförbund i det internationella fackliga utvecklingssamarbetet. Själva arbetssättet, där man via svenska och globala fackliga organisationer stöttar fackföreningar runt om i världen att själva förbättra sina arbetsvillkor och teckna kollektivavtal med arbetsgivarna, blir detsamma. 

”Det känns både roligt och betydelsefullt att alla centralorganisationer kommer samarbeta för att stärka mänskliga rättigheter i arbetslivet globalt och minska fattigdomen runt om i världen, säger TCOs ordförande Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

En rapport från Internationella valutafonden visar enligt pressmeddelandet på ett direkt samband mellan starka demokratiska fack och jämnare fördelning av resurser i ett land. Där kan svensk fackföreningsrörelse ha stor betydelse i ett internationellt perspektiv och bidra till att minska klyftorna, skriver Union to Union.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.