Ny regering stoppar flygskatt

LUFTFART2006-09-19
Den nya regeringen kommer att stoppa det omstridda beslutet att införa en skatt på flygresor. Det är "ett entydigt besked" som alla fyra partier i alliansen står bakom, enligt kristdemokraten Mats Odell.

– Även om Göran Persson suttit kvar, så är det ytterst tveksamt om skatten införts eftersom EU-kommissionen ställt så kritiska frågor till regeringen om skatten, som inte går att besvara på ett relevant sätt, säger Mats Odell i en intervju för Luftfartverkets personaltidning Flygtorget.

Den föreslagna miljöskatten på flygavgångar skulle höjt priset för en enkel resa inom Europa med 94 kronor. Resor till destinationer utanför Europa skulle beskattas med 188 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.