Nya häktesplatser i polisarresten i Malmö

KRIMINALVÅRDEN2020-03-03
Kriminalvården och Polisen har kommit överens om att inrätta 22 häktesplatser i polisarresten i Malmö. Uppgörelsen ska ge plats för fler häktade, gripna och omhändertagna.

Överenskommelsen innebär att Kriminalvården hyr platser i arresten i Malmö. Kriminalvården och Polisen har en längre tid diskuterat möjliga lösningar för att öka förmågan att hålla häktade i Malmö, utan att polisens förmåga att förvara gripna och omhändertagna påverkas.

”I det ansträngda beläggningsläget vi har är det här ett välkommet tillskott. Nu stärker och utvecklar vi det goda samarbete med Polisen som även realiserades i och med projektet Sluta skjut” , kommenterar Per Björkgren, chef för Kriminalvården i region syd överenskommelsen, i ett pressmeddelande.

Polisen anser att det finns flera fördelar med överenskommelsen. Polisen har under hela förra året hanterat häktade i sina arrester i Malmö. Det har medfört merarbete för polisen, vilket nu kommer att upphöra. Det har också varit ett problem för båda myndigheterna att häktade personer placerats på olika platser över hela landet. Det har tvingat polisen att åka runt i landet för att hålla förhör.

”Nu har vi tagit ytterligare ett steg för ökad samverkan som medför att både polisen och Kriminalvårdens verksamheter blir effektivare. För polisens del kommer hela polisregion Syd att gynnas, men i synnerhet polisområde Malmös verksamhet”, konstaterar Mattias Sigfridsson, polisområdeschef i Malmö i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.