Nytt löneavtal på Lernia ger 2,2 procent

AVTAL2016-05-20
ST har tecknat ett nytt löneavtal med arbetsgivaren Almega för anställda på Lernia. Avtalet ger ett utrymme för löneökningar på 2,2 procent.

På torsdagen tecknade ST ett nytt centralt löneavtal med arbetsgivarorganisationen Almega Bransch Utbildning för anställda på Lernia. Lernia är ett helägt statligt bolag som arbetar med bemanning, utbildning och omställning. 

Avtalet ger ett utrymme för löneökningar på 2,2 procent, vilket motsvarar industrins så kallade märke. Löneökningarna fördelas individuellt.

I avtalet finns en särskild skrivning om att arbetsgivaren och de fackliga företrädarna ska gå igenom hur den nya arbetsmiljöföreskriften om organisatorisk och social arbetsmiljö ska implementeras på Lernia.

Det nya avtalet gäller i ett år, från 1 april i år till och med 31 mars 2017. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.