Nytt slutdatum för hemarbete för statsanställda

STATSFÖRVALTNING2021-09-09
De statliga myndigheterna ska se till att så många anställda som möjligt jobbar på distans till och med 28 september. Det nya slutdatumet beslutades av regeringen i dag.

I tisdags meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att rekommendationerna om att arbeta hemifrån upphör den 29 september. Det är en del av det fjärde steget i regeringens plan för att avveckla restriktionerna som införts med anledning av covid-19.

I dag tog regeringen därför också beslut om ett nytt slutdatum för uppdraget till myndigheterna om att vidta ytterligare åtgärder för att så många av deras anställda som möjligt ska kunna arbeta hemifrån. För att det ska ligga i linje med avvecklingen av restriktionerna förlängs uppdraget till och med den 28 september.

Tidigare var beslutet att uppdraget skulle gälla till och med den 15 september.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Corona
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.