Bild: Mostphotos

Oförändrad andel distansarbetare i staten

CORONA2021-05-11
Sex av tio statsanställda distansarbetade i april, visar statistik från Arbetsgivarverket. Sedan myndigheten började rapportera siffrorna vid årsskiftet är andelen som jobbar hemifrån i stort sett oförändrad.

Arbetsgivarverkets statistik om distansarbetande statsanställda  i april visar att andelen distansarbetare ligger kvar på strax över 60 procent.

Precis som under januari, februari och mars är dock spridningen stor mellan myndigheterna när det gäller andelen anställda som arbetar hemifrån.

Fortfarande rapporterar tio myndigheter att all personal jobbar på distans, medan 21 av myndigheterna nu uppger att färre än hälften gör detsamma. Det sist nämnda är en ökning med två myndigheter.

Statens institutionsstyrelse den enda myndigheten som uppger att färre än 10 procent av de anställda jobbar på distans.

Myndigheternas uppdrag om att rapportera in hemarbete till Arbetsgivarverket upphör 1 juli i år.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.