Förlängt hemarbete för statsanställda

CORONA2021-05-17
Regeringen har beslutat att förlänga de statliga myndigheternas uppdrag att se till att så många anställda som möjligt jobbar hemifrån till och med 15 september.

Regeringen beslutade 22 december i fjol att uppdra till myndigheterna att säkerställa att endast arbetstagare vars fysiska närvaro är nödvändig för att bedriva verksamheten befinner sig i myndighetens lokaler. I myndigheternas uppdrag ingår också vidta ytterligare åtgärder för att så många som möjligt av de anställda skulle kunna arbeta hemifrån. Syftet var att minska smittspridningen och belastningen på vården på grund av covid-19.

Uppdraget har förlängts vid flera tillfällen, och nu har regeringen beslutat om en ytterligare förlängning till och med 15 september.

”Arbetsplatserna är ett av de områden där smittspridning främst sker och mätningar visar att uppdraget till myndigheterna har haft effekt under våren. Eftersom både smittspridningen och belastningen på sjukvården fortfarande är hög bedömer regeringen att uppdraget behöver förlängas över sommaren. Det är samtidigt viktigt att myndigheterna kan upprätthålla medborgarkontakter och service i hela landet”, konstaterar civilminister Lena Micko, S, i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.