Hemarbete för statsanställda till i maj

STATSFÖRVALTNING2021-02-04

Fram till 31 maj ska statliga myndigheter säkerställa att endast de arbetstagare vars fysiska närvaro är nödvändig för att kunna bedriva verksamheten befinner sig i myndighetens lokaler. Resten ska jobba hemifrån.

Redan i slutet av december gav regeringen myndigheterna i uppdrag att möjliggöra att så många anställa som möjligt kan jobba hemma. Det uppdraget gäller fram till 1 juli.

Myndigheterna fick dessutom i uppdrag att säkerställa att bara de arbetstagare vars fysiska närvaro var nödvändig för att kunna bedriva verksamheten skulle befinna sig i respektive myndighets lokaler. Detta gällde till att börja med till 24 januari och förlängdes sedan till 7 februari. I dag meddelade regeringen att tiden förlängs ytterligare, till 31 maj.

”Beslutet markerar vikten av att även under våren 2021 säkerställa att så många statligt anställda som möjligt arbetar hemifrån. Samtidigt är det viktigt att myndigheterna ska kunna upprätthålla medborgarkontakter och service i hela landet”, kommenterar civilminister Lena Micko beslutet i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA