Hemarbete för statsanställda till i maj

STATSFÖRVALTNING2021-02-04
Fram till 31 maj ska statliga myndigheter säkerställa att endast de arbetstagare vars fysiska närvaro är nödvändig för att kunna bedriva verksamheten befinner sig i myndighetens lokaler. Resten ska jobba hemifrån.

Redan i slutet av december gav regeringen myndigheterna i uppdrag att möjliggöra att så många anställa som möjligt kan jobba hemma. Det uppdraget gäller fram till 1 juli.

Myndigheterna fick dessutom i uppdrag att säkerställa att bara de arbetstagare vars fysiska närvaro var nödvändig för att kunna bedriva verksamheten skulle befinna sig i respektive myndighets lokaler. Detta gällde till att börja med till 24 januari och förlängdes sedan till 7 februari. I dag meddelade regeringen att tiden förlängs ytterligare, till 31 maj.

”Beslutet markerar vikten av att även under våren 2021 säkerställa att så många statligt anställda som möjligt arbetar hemifrån. Samtidigt är det viktigt att myndigheterna ska kunna upprätthålla medborgarkontakter och service i hela landet”, kommenterar civilminister Lena Micko beslutet i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.