Parterna satsar på svensk modell

ARBETSRÄTT2014-10-03
LO och Svenskt näringsliv är överens om att utveckla den svenska modellen. Arbetsmarknadens regler ska styras av parterna och inte av politiska beslut, enligt ett gemensamt pressmeddelande.

Överenskommelsen mellan parterna att föra djupare diskussioner om att utveckla den svenska modellen och regelverket på arbetsmarknaden ska uppfattas som en tydlig gemensam markering mot regering och riksdag, säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i pressmeddelandet:

”Vi vill och ska fortsätta ta ansvar för att förbättra regelverken som kringgärdar arbetsmarknaden och förhållanden mellan arbetsgivare och medarbetare. Det handlar bland annat om frågor om otrygga anställningar, företagens omställningsförmåga och medarbetares möjlighet till kompetensutveckling”, säger Karl-Petter Thorwaldsson.

Parterna har ett gemensamt intresse i att stärka Sveriges konkurrenskraft, som basen för allas välstånd, säger Karl-Petter Thorwaldsson och Svenskt näringslivs vd Carola Lemne i det gemensamma pressmeddelandet.

”Det är viktigt att vi tittar på helheten och har som utgångspunkt att de förändringar som måste göras ska öka företagens förmåga att överleva och utvecklas i en snabbt föränderlig omvärld, samtidigt som medarbetare känner en trygghet i att våga vara med i en förändring”, säger Carola Lemne.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.