Partier överens om pensioner

PENSIONER2014-03-12
Det behövs åtgärder för ett längre arbetsliv och fler arbetade timmar. Det är pensionsgruppen; Socialdemokraterna, Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna, överens om.

I år är det tjugo år sedan principöverenskommelsen om ett nytt pensionssystem togs i riksdagen. Pensionsgruppen - Socialdemokraterna, Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna - har haft överläggningar och är nu överens om att göra vissa förändringar i pensionsöverenskommelsen.

Exempelvis ska partierna gå vidare och diskutera åtgärder och åldersgränser för ett längre arbetsliv, bland annat rätten att kvarstå i anställning till 69 år, enligt ett pressmeddelande från Socialdepartementet.

Även premiepensionssystemet, som man anser har svagheter, ska ses över.

Pensionsgruppen föreslår också att det inrättas en separat huvudman för AP-fonderna, nära kopplad till Pensionsmyndigheten. Därutöver ska tre oberoende myndigheter få i uppgift att förvalta kapitalet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.