Under hösten genomförde Postnord sina första tester av varannandagsutdelning.
Bild: Mostphotos
Under hösten genomförde Postnord sina första tester av varannandagsutdelning.

Postnord positivt till utdelning varannan dag

POSTNORD2021-01-14
I en redovisning till Post- och telestyrelsen konstaterar Postnord att utfallet av pilotverksamheten med varannandagsutdelning i Lund varit positivt. Samtidigt noterar företaget att det nya arbetssättet medfört en del utmaningar.

Under hösten genomförde Postnord sina första tester av varannandagsutdelning på kontoret Nöbbelövsvägen i Lund. I en utvärdering till Post- och telestyrelsen konstaterar nu företaget att resultatet av piloten varit tillfredsställande.

”Generellt sett är Postnord mycket nöjd med utfallet av piloten. Det handlar inte bara om att kvalitetsresultatet ligger på en tillfredsställande nivå utan lika mycket om att den tänkta förändringen i produktionsprocessen har fungerat på ett bra sätt”, konstaterar företaget i sin redovisning.

I den nya modellen får brevbärarna i större utsträckning växla slingor där de delar ut, de roterar också mellan så kallade tunna och tjocka slingor med mer eller mindre antal försändelser.

Trots det positiva utfallet av försöket noterar företaget samtidigt att den nya modellen inte kommer helt utan utmaningar. När brevbärarna får hantera två dagars brevvolymer samtidigt som antalet varuförsändelser också ökar blir framför allt innearbetet tuffare.

Postnord skriver i sin redovisning att förändringar kommer att genomföras för att förbättra belastningsergonomin i hanteringen, bland annat genom höj- och sänkbara bord med större yta. Anställda såg också större behov av mer digitalt stöd kopplat till bland annat sortering och kartstöd. Modellen ställer också högre krav på hanteringen av portkoder och nycklar, när brevbärarna roterar på fler slingor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Postnord
Inlagt av Peter (ej verifierad) tors, 01/21/2021 - 19:17
Vad tycker kunderna då? Känns lite fel i tiden att leverera mer sällan i och med att vi även utan Corona går mot mer beställningar på nätet och har höga förväntningar på snabba leveranser även för små paket.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.