Under hösten genomförde Postnord sina första tester av varannandagsutdelning.
Bild: Mostphotos
Under hösten genomförde Postnord sina första tester av varannandagsutdelning.

Postnord positivt till utdelning varannan dag

POSTNORD2021-01-14

I en redovisning till Post- och telestyrelsen konstaterar Postnord att utfallet av pilotverksamheten med varannandagsutdelning i Lund varit positivt. Samtidigt noterar företaget att det nya arbetssättet medfört en del utmaningar.

Under hösten genomförde Postnord sina första tester av varannandagsutdelning på kontoret Nöbbelövsvägen i Lund. I en utvärdering till Post- och telestyrelsen konstaterar nu företaget att resultatet av piloten varit tillfredsställande.

”Generellt sett är Postnord mycket nöjd med utfallet av piloten. Det handlar inte bara om att kvalitetsresultatet ligger på en tillfredsställande nivå utan lika mycket om att den tänkta förändringen i produktionsprocessen har fungerat på ett bra sätt”, konstaterar företaget i sin redovisning.

I den nya modellen får brevbärarna i större utsträckning växla slingor där de delar ut, de roterar också mellan så kallade tunna och tjocka slingor med mer eller mindre antal försändelser.

Trots det positiva utfallet av försöket noterar företaget samtidigt att den nya modellen inte kommer helt utan utmaningar. När brevbärarna får hantera två dagars brevvolymer samtidigt som antalet varuförsändelser också ökar blir framför allt innearbetet tuffare.

Postnord skriver i sin redovisning att förändringar kommer att genomföras för att förbättra belastningsergonomin i hanteringen, bland annat genom höj- och sänkbara bord med större yta. Anställda såg också större behov av mer digitalt stöd kopplat till bland annat sortering och kartstöd. Modellen ställer också högre krav på hanteringen av portkoder och nycklar, när brevbärarna roterar på fler slingor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Postnord
Inlagt av Peter (ej verifierad) tors, 01/21/2021 - 19:17
Vad tycker kunderna då? Känns lite fel i tiden att leverera mer sällan i och med att vi även utan Corona går mot mer beställningar på nätet och har höga förväntningar på snabba leveranser även för små paket.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.