Protester från Handikappförbunden

FÖRSÄKRINGSKASSAN2011-03-02

Handikappförbunden protesterar mot Försäkringskassans beslut att dra in lokalkontoren. Människor med funktionshinder är helt beroende av att kunna kontakta kassan, säger Handikappförbunden.

Som ST Press har rapporterat planerar Försäkringskassan att lägga ner alla sina lokala kontor och minska sin personal med cirka tusen personer. Nu påpekar Handikappförbunden att många människor med funktionsnedsättningar är helt beroende av att kunna kontakta Försäkringskassan för att få sina rättigheter tillgodosedda.

”Regeringen visar ingen förståelse för människors livsvillkor. De senaste årens försämringar av socialförsäkringen har dragit undan försörjningen för åtskilliga människor med kroniska sjukdomar och funktionsnedsättningar. Många tvingas söka socialbidrag och allt fler försörjs av sina anhöriga”, säger Handikappförbundens ordförande Ingrid Burman i ett pressmeddelande.

”Försäkringskassan har en unik viktig samhällsfunktion och borde tvärtom få förstärkta resurser för att klara sitt uppdrag, inte minst med tanke på de snabba förändringar av socialförsäkringen som regeringen gjort under senare år”.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA