S vill ha översyn av UD

UD2009-03-18

Socialdemokraterna vill ha en partiöverskridande diskussion om förhållandena inom utrikesdepartementet, UD.

Socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin skriver i en debattartikel i Svenska Dagbladet att problemen på UD inte är nya, och att de inte bör diskuteras utifrån partipolitisk taktik. Som exempel på problemen tar Urban Ahlin upp utrikesminister Carl Bildts, M, ledarskap och tv-serien Diplomaterna.

”Sveriges utlandsrepresentation är en fråga av nationellt intresse och situationen är allvarlig. Det är hög tid att göra en genomgripande översyn och skapa en bred överenskommelse till grund för en långsiktig strategisk lösning”, skriver Urban Ahlin.

Socialdemokraterna vill ha en bred, partiöverskridande, översyn av UD:s ekonomiska situation och Sveriges närvaro i andra länder. Också personalsituationen på UD och möjligheten att rekrytera och behålla kompetens ska ingå i en sådan översyn, anser Urban Ahlin.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA