Samarbete kring digital myndighetspost

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-09-29
Arbetsförmedlingen och Statens servicecenter, SSC, samarbetar kring digital myndighetspost för att öka servicen till statsanställda. Lönespecifikationer och årsbesked blir först ut i det nya systemet.

Arbetsförmedlingens nyinrättade meddelandeväxel för digital myndighetspost ska kunna användas för att ge fler myndigheter tillgång till en fungerande modell, enligt ett pressmeddelande från SSC.

”Att kunna nyttja redan tagna investeringar och ta del av den kompetens och erfarenhet som finns på Arbetsförmedlingen gjorde det till ett enkelt val att inleda samarbetet”, kommenterar SSCs projektledare Sara Åström i pressmeddelandet.

Genom samarbetet ska också fler myndigheter erbjudas en enklare hantering för statsanställda att få digital myndighetspost. Till en början kan SSC utnyttja Arbetsförmedlingens meddelandeväxel för sin digitala myndighetspost och de första meddelanden som erbjuds är lönespecifikationer och årsbesked. SSC hanterar i dag lönespecifikationer för mer än 73 000 statsanställda. Under oktober blir Arbetsförmedlingens egen personal först ut att få lönespecifikationer genom det nya systemet.

”Vi ser det som ett naturligt steg i förnyelsen av Arbetsförmedlingen att även kunna erbjuda våra tjänster till andra myndigheter. Detta är till gagn för såväl våra kunder som samhället i stort. Vår förhoppning, om detta samarbete faller väl ut, är att fler myndigheter ska kunna ta del av våra tjänster i framtiden”, skriver Hans Ahlqvist, produktansvarig för informationssamverkan på Arbetsförmedlingen, i pressmeddelandet.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.