Samarbete mot grov kriminalitet

RÄTTSVÄSENDET2009-04-16

Ökat samarbete mellan myndigheterna ska göra det svårt att vara grovt kriminell. Det säger rikspolischefen Bengt Svenson sedan nio myndigheter bildat ett Samverkansråd.

Cheferna för nio myndigheter med beröringar till rättsväsendet har fått regeringens uppdrag att mobilisera mot den grova organiserade brottsligheten. Nu har Bengt Svenson, Rikspolisstyrelsen, Anders Perklev, Åklagarmyndigheten, Gudrun Antemar, Ekobrottsmyndigheten,
Anders Danielsson, Säkerhetspolisen, Mats Sjöstrand, Skatteverket, Karin Starrin, Tullverket, Lars Nylén, Kriminalvården, Judith Melin, Kustbevakningen och Annika Stenberg, Kronofogdemyndigheten, bildat en samverkansgrupp som ska se över hur arbetet mot den organiserade brottsligheten kan styras myndighetsgemensamt och mer målinriktat. Rådet ska fatta beslut om gemensamma satsningar.

”Samarbete med andra myndigheter är helt avgörande för att vi ska kunna göra det svårt att vara grovt kriminell i Sverige i dag. Om alla myndigheter samlat vidtar åtgärder inom vars och ens område blir effekten så mycket större. Det handlar inte bara om att utreda brottsligheten, utan även att se till att dessa kriminella inte utnyttjar förmåner de inte borde ha, att de betalar skatt och att de betalar tillbaka skulder”, skriver Bengt Svenson i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA