Samordnad administration följs upp

STATENS SERVICECENTER2022-08-15
Regeringen har tillsatt en utredning för att utvärdera hur samordningen av myndigheters administrativa tjänster till Statens servicecenter har påverkat statsförvaltningens effektivitet.

”Samordningen av administrativa tjänster genom Statens servicecenter som inleddes för tio år sedan innebar en stor förändring av den statliga förvaltningen. Det är därför viktigt att följa upp denna reform. Det är även viktigt att fortsatt utveckla samordnade administrativa tjänster i staten för att kunna frigöra resurser till kärnverksamhet”, framhåller civilminister Ida Karkiainen i ett pressmeddelande.

Utredaren ska bland annat undersöka förutsättningarna för en ökad anslutning till Statens servicecenter, samt se över om det finns ytterligare tjänster som Statens servicecenter skulle kunna erbjuda för ökad effektivitet.

Dessutom ska utredaren undersöka förutsättningarna för att kommuner och regioner ska kunna ansluta sig till Statens servicecenters administrativa tjänster.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.