Annons:

Särskilt råd ska driva på digitalisering

DIGITALISERING2017-03-13

Regeringen inrättar ett särskilt digitaliseringsråd som ska främja genomförandet av regeringens digitaliseringspolitik. Post- och telestyrelsen, PTS, ska inrätta ett kansli för rådet.

Digitaliseringen är en av de enskilt största förändringsfaktorerna i modern tid och påverkar alla delar av samhället, skriver regeringen i ett pressmeddelande. För att kunna dra så stor nytta som möjligt av den vill regeringen stärka styrningen av digitaliseringspolitiken genom ett särskilt råd.

”Jag är glad över att så många kompetenta personer från olika delar av samhället vill vara med och bidra. Rådet blir en viktig aktör för ett tydligare statligt ledarskap inom digitaliseringen av Sverige”, skriver bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson, MP, i pressmeddelandet.

Det nya rådet består av tio ledamöter och ska ledas av bostads- och digitaliseringsministern Peter Eriksson. Regeringen uppdrar till PTS att hålla ett kansli som stöd för arbetet i digitaliseringsrådet. Kansliet ska finansieras genom ett särskilt bidrag och väntas bestå av tre till fyra personer.

Digitaliseringsrådet består av:

Ann Hellenius, CIO Stockholms Stad

Anna Felländer, Swedish house of finance vid Handelshögskolan i Stockholm

Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova

Darja Isaksson, digital strateg

Jan Gulliksen, professor och dekan vid KTH

Jeanette Andersson, rådgivare och affärsängel, Malmö Stads företagsinkubator Minc

Martin Linder, förbundsordförande för fackförbundet Unionen

Nicklas Lundblad, public policy och statliga relationer, Google

Sara Mazur, forskningschef vid Ericsson AB

Åsa Zetterberg, avdelningen för digitalisering på Sveriges Kommuner och Landsting

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA