Satsning för att få EU-myndighet till Sverige

EU2017-01-27
Länsstyrelsen i Stockholms län har fått i uppdrag av regeringen att hjälpa till med arbetet att omlokalisera den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA från London till Sverige.

Länsstyrelsen i Stockholms län ska bland annat ta fram information om vad Sverige kan erbjuda EMA i fråga om lokaler, kommunikationsmöjligheter, bostäder och närhet till medicinsk forskning och akademi.

”Det är viktigt att vi har ett starkt engagemang från lokala och regionala aktörer i arbetet för att få EMA till Sverige. Där har länsstyrelsen en viktig roll, som tydliggörs genom det här uppdraget”, skriver sjukvårdsminister Gabriel Wikström, S, i ett pressmeddelande.

Länsstyrelsen i Stockholms län ska samarbeta med Länsstyrelsen i Uppsala län och skaffa information också från andra berörda aktörer för att sedan föra dialog med det sekretariat för EMA-kandidaturen som regeringen inrättade i december.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.